TRINET Podpora novice

Trinet zaključek projekta in inovacije DTM Konektor

Družba TRINET, d.o.o., Ljubljana, je skupaj s konzorcijskim partnerjem družbo SETCCE s projektom DTM Konektor: Razvoj inovativne storitve za upravljanje in zaključevanje digitalnih transakcij uspešno sodelovala na Javnem razpisu »Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2«, ki ga je razpisalo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Projekt je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Trinet in SETCCE sta konec leta 2020 uspešno zaključila aktivnosti v sklopu projekta DTM Konektor, ki vključujejo vpeljavo inovacij v upravljanju digitalnih transakcij (DTM) v skupno storitev, ki bo po uspešno zaključenem projektu med drugim podpirala tudi področje logistike.

Znotraj skupnega raziskovalnega projekta DTM Konektor sta podjetji razvili inovacije na področju naprednih podpisnih delotokov, ki se lahko realizirajo kot  spletna storitev. Poleg tega sta partnerja razvila napredne tehnologije za identifikacije končnih deležnikov na daljavo ter v storitev vpeljala že obstoječe bločne verige in tehnologije veriženja blokov, ki se uporabljajo za namene shranjevanja logističnih dokumentov, revizijskih sledi in dokazov o vpletenosti v procesih zaključevanja digitalnih transakcij.

Podjetji sta integrirali inovacijo v skupno storitev ePero®AE in preizkusili nove tehnologije tudi v realnem okolju na področju logistike. Trinet se je kot predavatelj že predstavil na dveh SETCCE-jevih dogodkih: »SETCCE webinar: Nova realnost in priložnost poslovanje z e-podpisom« za slovensko tržišče in »SETCCE Webinar: Nova realnost i poslovne mogućnosti sa e-potpisom« za balkansko tržišče, kjer je predstavil svojo že skorajšnjo razvito inovacijsko Transbook rešitev za elektronski tovorni list z uporabo najnovejših tehnologij in z uporabo SETCCE-jevih storitev e-podpisa.

V zaključni fazi projekta sta se konzorcijska partnerja ukvarjala tudi z raziskavo in razvojem inovativnih referenčnih poslovnih modelov in iskanjem inovativnih načinov, kako DTM platformo za logistiko približati čim večjemu številu scenarijev logistike in posledično ustvarjanju čim večje dodane vrednosti za potencialne stranke storitve.

Raziskovalne rezultate nam bo uspelo prenesti v produkcijsko okolje že v prvi polovici letošnjega leta. To pomeni možnost začetka uporabe platforme v kratkem, kar nas izredno veseli in navdaja s ponosom.

Več informacij o financiranju s strani evropske kohezijske politike v Sloveniji lahko najdete na www.eu-skladi.si.

Nekatere funkcionalnosti so zaprte z uporabniškim računom. Za uporabo le-teh vas prosimo, da se registrirate z službenim e-mail naslovom. Uporabniški računi bodo aktivirani v najkrajšem možnem času.

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Več o piškotih