TRINET Podpora novice

TLM modul Fakturiranje – opis novosti v novi verziji


1.) Pregled fakturnih dokumentov

Okno za prikaz dokumentov je razdeljeno na dva dela: zgoraj je prikazan seznam vseh izdelanih dokumentov, v spodnjem oknu se prikažejo postavke izbranega dokumenta. Razpored oken ter vsebino posameznega okna je možno prilagoditi po svojih potrebah. Okno za prikaz postavk se lahko poljubno poveča oz. zmanjša (kliknemo na ločilno črto med okni, držimo gumb in spremenimo velikost okna za prikaz postavk).

Stolpci so urejeni v skupine stolpcev (Faktura, Kupec, Datum,…). Posamezne skupine lahko prikažemo ali skrijemo, spremenimo lahko vrstni red skupin (kliknemo na ime skupine, držimo gumb in skupino premaknemo na želeno mesto).

Prav tako lahko spremenimo vrstni red stolpcev v posamezni skupini, spremenimo širino posameznega stolpca, stolpec pa lahko prestavimo tudi v drugo skupino. Prikazane podatke lahko uredimo po poljubnem stolpcu (v naraščajočem ali v padajočem vrstem redu), ter omejimo prikaz z uporabo filtra po enem ali po več stolpcih hkrati.

Podobno lahko nastavimo tudi prikaz skupin ter stolpcev v pregledu postavk.

Prvotni prikaz stolpcev lahko obnovimo z ukazom Fakturiranje / Ponastavi pogled.

Primer:

Opis postopka za dodajanje novega stolpca v prikaz dokumentov:

 • kliknemo na ukaz na prikaz skupin stolpcev
 • izberemo skupino Stroškovno mesto

2.) Vnos fakturnega dokumenta

Okno za vnos dokumenta je spremenjeno: izboljšan je uporabniški vmesnik.

Vnos dokumenta je prilagodljiv, nastaviti je možno seznam ter vrstni red vnosnih polj, izbrana polja pa se prilagodijo glede na velikost okna, ki ga lahko poljubno razširimo (po širini in po višini).

Primer:

Okno za vnos dokumenta je možno prilagoditi tako, da se celoten dokument prikaže samo na enem zavihku:

Opomba.

Okno za vnos fakturnega dokumenta je možno prilagoditi samo v primeru, ko je vključena nastavitev “Vnos po meri”. Če te možnosti še ne uporabljate, se obrnite na naš oddelek za podporo.


  Povezave:

  Opis novosti v TLM verziji 3.40.2.4886

  Za dodatne informacije se lahko obrnete na naš oddelek za pomoč uporabnikom: helpdesk@trinet.si

  Napake, vprašanja in predloge lahko sporočite tudi s pomočjo obrazca: Prijava napak, predlogov, vprašanj

  Pripravil: Tomaž Leban

  Ljubljana, 13. marec 2012

  © TRINET Informatika, d.o.o.

  Nekatere funkcionalnosti so zaprte z uporabniškim računom. Za uporabo le-teh vas prosimo, da se registrirate z službenim e-mail naslovom. Uporabniški računi bodo aktivirani v najkrajšem možnem času.

  Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Več o piškotih