TRINET Podpora novice

Nova TLM verzija 3.46.8.5578


Opis novosti (glede na predhodno verzijo 3.46.7.5564 —> 3.46.8.5578)

1.) Modul TLM Šifranti:

  • pripravljena je posodobitev šifrantov v skladu s Pravilnikom o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izpolnjevanju enotne upravne listine, elektronskem poslovanju s Carinsko upravo Republike Slovenije in o drugih obrazcih, ki se uporabljajo v carinskih postopkih (Ur.l. RS 106/2012). Podrobnejši opis sprememb bo objavljen naknadno v ločeni novici: Pregled novosti za leto 2013

2.) Modul TLM Uvoz – AIS:

  • pri izračunu dajatev preko spletnih storitev CURS so implementirane nove spletne storitve, ki so prilagojene na novo podatkovno zbirko TARIC 3.
  • obveščamo uporabnike, da je za uporabo novih spletnih storitev CURS potrebno predhodno opraviti naslednje korake:
    • v carinskem portalu eCARINA določiti uporabnika, ki ima izbrano aplikacijsko vlogo eTARIC
    • na računalniku, kjer je nameščen TLM server, je potrebno certifikat tega uporabnika uvoziti v shrambo “Trusted People
    • v modulu Uvoz AIS v CIS registraciji je potrebno v polju “Certifikat za eTaric” ta certifikat nastaviti za dostop do novih spletnih storitev CURS
    • če izračuna dajatev preko spletnih storitev (z ukazom “Izračun carina”) ne uporabljate, potem teh treh korakov ni potrebno izvesti
  • podrobnejša navodila v zvezi s prehodom na Taric3 bomo objavili v ločeni novici


      Povezave:

      Opis novosti v TLM verziji 3.46.7.5564

      Za dodatne informacije se lahko obrnete na naš oddelek za pomoč uporabnikom: helpdesk@trinet.si

      Napake, vprašanja in predloge lahko sporočite tudi s pomočjo obrazca: Prijava napak, predlogov, vprašanj

      Pripravil: Tomaž Leban

      Ljubljana, 2. januar 2013

      © TRINET Informatika, d.o.o.

      Nekatere funkcionalnosti so zaprte z uporabniškim računom. Za uporabo le-teh vas prosimo, da se registrirate z službenim e-mail naslovom. Uporabniški računi bodo aktivirani v najkrajšem možnem času.

      Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Več o piškotih