TRINET Podpora novice

Nova TLM verzija 3.46.4.5503


Opis novosti (glede na predhodno verzijo 3.46.3.5481 —> 3.46.4.5503)

Dne 1. 12. 2012 je Republika Turčija postala pogodbenica Konvencije o skupnem tranzitnem postopku. Od 1.12.2012 je zato pri blagovni menjavi z Republiko Turčijo spremenjeno izpolnjevanje uvoznih, izvoznih ter tranzitnih carinskih deklaracij:

uvoz blaga: pri uvozu iz Republike Turčije (polje 15.Država odpreme: Turčija) se v polje 1/1 carinske deklaracije vpiše vrsta deklaracije EU (in ne IM)

izvoz blaga: pri izvozu v Republiko Turčijo (polje 17.Namembna država: Turčija) se v polje 1/1 carinske deklaracije vpiše vrsta deklaracije EU (in ne EX)

tranzit blaga: pri tranzitu v Republiko Turčijo (v deklaraciji je vpisan turški namembni carinski urad) je potrebno izpolniti polje Urad tranzita (vpiše se vstopni carinski urad v Republiki Turčiji)

1.) Splošno:

 • odpravljena občasna napaka pri tiskanju (odpravljena napaka Memo4: Invalid argument to date encode, ki se je pojavila pri nekaterih izpisih)

2.) Modul TLM Izvoz AES:

 • dodana kontrola: za izvoz blaga v Turčijo se v polju 1 uporabi vrsta deklaracije EU (in ne EX)

3.) Modul TLM Uvoz AIS:

 • dodana kontrola: za uvoz blaga iz Turčije se v polju 1 uporabi vrsta deklaracije EU (in ne IM)

4.) Modul TLM Knjigovodski vpisi:

 • pri izdelavi AIS oz. AES deklaracije se pri uvozu iz Turčije oz. izvozu v Turčijo v polje Vrsta deklaracije napolni vrednost EU (sprememba velja samo za knjigovodske vpise od 01.12.2012 dalje)

5.) Modul TLM Tranzit – NCTS Odpreme

 • dodana kontrola: če je v deklaraciji vpisan turški namembni carinski urad, potem je potrebno izpolniti polje Urad tranzita


  Povezave:

  Opis novosti v TLM verziji 3.46.3.5481

  Za dodatne informacije se lahko obrnete na naš oddelek za pomoč uporabnikom: helpdesk@trinet.si

  Napake, vprašanja in predloge lahko sporočite tudi s pomočjo obrazca: Prijava napak, predlogov, vprašanj

  Pripravil: Tomaž Leban

  Ljubljana, 3. december 2012

  © TRINET Informatika, d.o.o.

  Nekatere funkcionalnosti so zaprte z uporabniškim računom. Za uporabo le-teh vas prosimo, da se registrirate z službenim e-mail naslovom. Uporabniški računi bodo aktivirani v najkrajšem možnem času.

  Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Več o piškotih