TRINET Podpora novice

Nova TLM verzija 3.128.2.12427

 

Uporabnike programske zbirke Trinet TLM obveščamo, da je na voljo nova različica programske zbirke, in sicer 3.128.2.12427.

Predlagamo, da posodobitev naredite v delovnem času med 8.00 in 16.00 uro.

 

Opis novosti (glede na predhodno verzijo 3.126.26.12303 —> 3.128.2.12427)

 

1.) Modul Luka – dispozicije:

 • Na kontejnerskem terminalu Luke Koper se od 1. maja 2021 dalje uporablja nov informacijski sistem Edifact center 2 (EC2)
 • Uporaba novega informacijskega sistema EC2 je trenutno obvezna samo za ladjarje. Za ostale udeležence je vzpostavljeno vzporedno delovanje starega in novega sistema z namenom spoznavanja novosti v procesih ter testiranja
 • za potrebe EC2 je dodana nova vrsta dispozicije SRVR – Service request (uporablja se za kontejnerske pošiljke PF/PE; za ostale pošiljke PB se tudi po uvedbi EC2 uporabljajo luške dispozicije)
 • pri izdelavi SRVR sta na voljo dva nova ukaza:
  • ukaz Prenesi iz EC2: ta ukaz nadomešča dosedanji BZ – s tem ukazom v SRVR prenesete podatke iz »BZ-ja«: vpišete release order in številko zabojnika (enega ali več), TLM pokliče EC2 in v SRVR doda vse zabojnike iz Release orderja (prenesejo se vsi podatki kot jih je prijavil ladjar). Če je VCP že vpisan v EC2, se prenese tudi številka VCP. Po potrebi lahko potem v TLM dopolnite podatke.
  • ukaz Preveri VCP: če pri izdelavi SRVR s prenosom podatkov iz EC2 VCP še ni bil vpisan, ga lahko s tem ukazom vpišete naknadno (TLM preveri v EC2 če je VCP že določen: če je, ga vpiše v vaš SRVR)
 • vse obstoječe prenose podatkov v dispozicije lahko uporabite tudi za pripravo SRVR. Pri izbiri podatkov za prenos v dispozicijo je dodan nov ukaz Prenos v SRVR, ki bo kreiral nov SRVR s podatki iz prenosa (obstoječ ukaz Prenos kreira dispozicijo po starem)

 • izdelavo sporočila SRVR je že možno preveriti: na import strani je predvidena uporaba SRVR za izhod iz luke (npr. TROUT doslej T-K), na export strani pa SRVR za kopenski vhod v luko (npr. TRIN doslej K-T) ter izhodni SRVR za ladjo (VSOUT doslej T-L)

 

2.) Modul Pozicijska mapa:

 • dopolnjena je uporaba priponk, ki  je lahko priložite pozicijski mapi (priponke se shranijo na disk, v podatkovno bazo se shrani samo povezava na priponko

 

3.) Modul Fakturiranje: 

 

4.) Modul Uvoz – AIS2 (v pripravi):

 • v Sloveniji se s 1.6.2021 uvaja SIAIS2, ki bo vložnikom uvoznih deklaracij omogočal popolno avtomatizacijo postopkov v zvezi z rednimi, poenostavljenimi, posebnimi postopki ter postopki centraliziranega carinjenja
 • kot priprava na popolnoma nov TLM modul je dodano preverjanje podatkovnih strežnikov (zastarele podatkovne strežnike bo potrebno pravočasno nadgraditi)

 

Povezave:

 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na naš oddelek za pomoč uporabnikom: helpdesk@trinet.si

Napake, vprašanja in predloge lahko sporočite tudi s pomočjo obrazca: Prijava napak, predlogov, vprašanj

 

Ljubljana, 18. maj 2021

© TRINET Informatika, d.o.o.

 

Nekatere funkcionalnosti so zaprte z uporabniškim računom. Za uporabo le-teh vas prosimo, da se registrirate z službenim e-mail naslovom. Uporabniški računi bodo aktivirani v najkrajšem možnem času.

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Več o piškotih