TRINET Podpora novice

Nova TLM verzija 3.126.26.12303

 

Uporabnike programske zbirke Trinet TLM obveščamo, da je na voljo nova različica programske zbirke, in sicer 3.126.26.12303.

Predlagamo, da posodobitev naredite v delovnem času med 8.00 in 16.00 uro.

 

Opis novosti (glede na predhodno verzijo 3.126.25.12298 —> 3.126.26.12303)

 

1.) Modul Tranzit – NCTS Odpreme:

  • Pomembno – uskladitev posebnih carinskih oznak z zahtevami Carinskega zakonika Unije!
  • pooblaščeni pošiljatelj mora v primeru, kadar je nameščanje carinskih oznak potrebno za zagotovitev identifikacije blaga, danega v postopek tranzita, uporabiti posebne carinske oznake, ki izpolnjujejo zahteve standarda ISO 17712:2013 (to med drugim pomeni, da mora biti vsaka carinska oznaka oštevilčena enolično)
  • posebne carinske oznake mora predhodno odobriti pristojni carinski organ – opozorilo: skupna dolžina carinske oznake je lahko največ 20 znakov (npr. PODJETJE/SI/000001) – to je potrebno upoštevati že v fazi pridobivanja (oz. spremembe) dovoljenja za uporabo posebnih carinskih oznak 
  • TLM modul NCTS Odpreme je dopolnjen tako, da je carinske oznake možno vpisati ročno, lahko pa se “fiksni del” oznake (npr. PODJETJE-SI-) prednastavi v programskih nastavitvah, v deklaraciji pa se nato dopiše še zaporedno številko oznake (npr. 000001)

 

2.) Modul Šifranti EU:

  • odpravljena napaka pri samodejnem posodabljanju šifranta carinskih izpostav EU

 

Povezave:

 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na naš oddelek za pomoč uporabnikom: helpdesk@trinet.si

Napake, vprašanja in predloge lahko sporočite tudi s pomočjo obrazca: Prijava napak, predlogov, vprašanj

 

Ljubljana, 1. april 2021

© TRINET Informatika, d.o.o.

 

Nekatere funkcionalnosti so zaprte z uporabniškim računom. Za uporabo le-teh vas prosimo, da se registrirate z službenim e-mail naslovom. Uporabniški računi bodo aktivirani v najkrajšem možnem času.

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Več o piškotih