TRINET Podpora novice

Nova TLM verzija 3.126.23.12274

 

Uporabnike programske zbirke Trinet TLM obveščamo, da je na voljo nova različica programske zbirke, in sicer 3.126.23.12274.

Predlagamo, da posodobitev naredite v delovnem času med 8.00 in 16.00 uro.

 

Opis novosti (glede na predhodno verzijo 3.126.22.12271 —> 3.126.23.12274)

 

1.) Modul Intrastat:

  • spremembe pri izpolnjevanju polja Država porekla: v letu 2021 se namesto šifre GB uvedeta dve novi šifri države porekla blaga XI in XU. XI se bo uporabljala za blago, ki bo po poreklu iz Severne Irske in XU za blago, ki bo po poreklu iz Združenega kraljestva brez Severne Irske
  • Šifra države GB se v sistemu poročanja za Intrastat ne uporablja več
  • vir: SURS – Novosti pri Intrastat poročanju za leto 2021 

 

2.) Modul Fakturiranje: 

  • odpravljena je napaka pri izdajanju eRačunov po elektronski pošti
  • Davčno potrjevanje računov v Sloveniji: v postopku davčnega potrjevanja računov pri FURS mora zavezanec uporabiti namensko digitalno potrdilo, ki ga izda Ministrstvo za javno upravo. Ker je veljavnost teh potrdil 5 let, bo večini teh potrdil, ki so bila izdana ob uvedbi obveznega davčnega potrjevanja računov v Sloveniji leta 2016, veljavnost potekla v kratkem (predvidoma do konca leta 2020).
  • Zato opozarajamo zavezance, da preverijo veljavnost digitalnih potrdil, ki jih uporabaljajo za davčno potrjevanje računov in pravočasno pridobijo novo namensko digitalno potrdilo. Namenska digitalna potrdila za potrebe davčnega potrjevanja računov so za zavezance brezplačna. 
  • Podrobnejši opis: Davčno potrjevanje računov: obvezna pridobitev novega namenskega digitalnega potrdila

 

Povezave:

 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na naš oddelek za pomoč uporabnikom: helpdesk@trinet.si

Napake, vprašanja in predloge lahko sporočite tudi s pomočjo obrazca: Prijava napak, predlogov, vprašanj

 

Ljubljana, 26. februar 2021

© TRINET Informatika, d.o.o.

 

Nekatere funkcionalnosti so zaprte z uporabniškim računom. Za uporabo le-teh vas prosimo, da se registrirate z službenim e-mail naslovom. Uporabniški računi bodo aktivirani v najkrajšem možnem času.

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Več o piškotih