TRINET Podpora novice

NCTS – vpisovanje carinskih oznak OPUSTITEV v poenostavljenem postopku


Pojasnilo:

Pri izpolnjevanju NCTS tranzitnih deklaracij v poenostavljenem postopku velja od danes 13.05.2010 dalje spremenjeno pravilo za vpisovanje podatkov o uporabi carinskih oznak:

– v primeru, ko so pooblaščeni pošiljatelji po carinskem dovoljenju oproščeni nameščanja carinskih oznak, se v deklaraciji polje Carinske oznake ne sme izpolniti

Doslej se je v primeru opustitve uporabe carinskih oznak vpisovalo število oznak 0 in vrsto oznake OPUSTITEV.

S sprememjenim pravilom to ni več potrebno, polja Carinske oznake se v takih primerih ne izpolni:

 

V primeru, ko je pooblaščeni pošiljatelj po carinskem dovoljenju oproščen nameščanja carinskih oznak, polji Oznaka in Število ni več dovoljeno izpolniti:

  • morebitne vpisane oznake je potrebno odstraniti z ukazom Odstrani
  • morebitno vpisano število oznak je potrebno zbrisati (s tipko Delete), polje Število mora biti prazno (ne sme biti vpisano število 0)

Spremenjena pravila pri izpolnjevanju carinskih oznak bomo upoštevali v naslednji verziji programa TLM – opozorila pri shranjevanju deklaracij “Če je uporabljen poenostavljen postopek, mora biti število zalivk vsaj 1” ter “V primeru uporabe poenostavljenega postopka je vpis zalivk obvezen” ni potrebno upoštevati temveč deklaracijo shranite in pošljite v RIP.


Povezave:

– CURS:  Nadgradnja aplikacije SINCTS

Pripravil: Tomaž Leban

Ljubljana, 13. maj 2010

© TRINET Informatika, d.o.o.

Nekatere funkcionalnosti so zaprte z uporabniškim računom. Za uporabo le-teh vas prosimo, da se registrirate z službenim e-mail naslovom. Uporabniški računi bodo aktivirani v najkrajšem možnem času.

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Več o piškotih