TRINET Podpora novice

NCTS – težave pri pošiljanju deklaracij v RIP


Pojasnilo:

I. NCTS Odpreme:

Nekatere deklaracije pri pošiljanju v RIP ostanejo v statusu Vloženo, čeprav so deklaracije pravilno izpolnjene. Ta napaka se pojavi v primeru, ko so v posameznem polju deklaracije vpisani šumniki (Č,Š,Ž), hkrati pa je vpisana dolžina besedila blizu oz. enaka največji dovoljeni dolžini polja (npr. v polju je vpisano besedilo dolžine 19 znakov, največja dovoljena dolžina polja pa je 20 znakov)

Primer:

– v polju Prejemnik je vpisano zelo dolgo besedilo v polju Naslov, poteg tega besedilo vsebuje šumnike. Tako izpolnjena deklaracija ostane v statusu Vloženo

Rešitev (če je bila deklaracija poslana v RIP in ima status Vloženo, je potrebno deklaracijo klonirati):


– besedilo v polju Prejemnik Naslov je potrebno skrajšati (lahko pa namesto šumnikov vpišete C,S,Z). Tako izpolnjena deklaracija bo pravilno sprejeta na carini:

Če torej deklaracija dalj časa ostane v statusu Vloženo, preverite vpisane podatke (če so v polju šumniki in je hkrati dolžina besedila precejšna). Tako deklaracijo je potrebno klonirati in ustrezno skrajšati besedilo (oz. šumnike zamenjati s C, S, Z). Preveriti je potrebno vsa polja tako v glavi kot tudi v postavkah deklaracije.

Omenjena rešitev je začasna (velja do rešitve težav na strani carine).

II. NCTS Prispetja:

Izmenjava podatkov za NCTS prispetja ne deluje, zato morajo pooblaščeni prejemniki prejete tranzitne deklaracije (STVL) zaključevati ročno pri svojem nadzornem carinskem uradu.

Omenjena rešitev je začasna (velja do rešitve težav na strani carine).


Povezave:

– CURS:  CPU#572 Motnje pri delovanju SINCTS

Pripravil: Tomaž Leban

Ljubljana, 14. maj 2010

© TRINET Informatika, d.o.o.

Nekatere funkcionalnosti so zaprte z uporabniškim računom. Za uporabo le-teh vas prosimo, da se registrirate z službenim e-mail naslovom. Uporabniški računi bodo aktivirani v najkrajšem možnem času.

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Več o piškotih